Używając mieszanki „Piernik” w łatwy sposób w warunkach domowych upieczesz pyszne, pachnące ciasto. Do mieszanki należy dodać jedynie jaja, olej, powidła sliwkowe i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszny domowy piernik. Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura pieczenia gwarantują, że ciasto, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczone i pyszne. Mieszankę wyróżnia unikatowy smak i aromat.
Ciasto łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w warunkach domowych oraz do użycia w profesjonalnych kuchniach Małej Gastronomii.
Skład: Mąka pszenna; cukier; syrop glukozowy w proszku; błonnik pszenny; skrobia pszenna; barwnik E150c; substancje spulchniające: E500ii, E450i; przyprawy; odtłuszczone mleko w proszku; sól; emulgator E471; stabilizator E415; aromat.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.