ok. 60 min.
Czas przygotowania
357 kcal
Ilość kalorii
4
Liczba porcji

Używając mieszanki „Piernik” w łatwy sposób w warunkach domowych upieczesz pyszne, pachnące ciasto. Do mieszanki należy dodać jedynie jaja, olej, powidła sliwkowe i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszny domowy piernik. Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura pieczenia gwarantują, że ciasto, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczone i pyszne. Mieszankę wyróżnia unikatowy smak i aromat.

Ciasto łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.

Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w warunkach domowych oraz do użycia w profesjonalnych kuchniach Małej Gastronomii.

Skład: Mąka pszenna; cukier; syrop glukozowy w proszku; błonnik pszenny; skrobia pszenna; barwnik E150c; substancje spulchniające: E500ii, E450i; przyprawy; odtłuszczone mleko w proszku; sól; emulgator E471; stabilizator E415; aromat. 

Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.

  • Piernik
  • Piernik
  • Piernik
  • Piernik
  • Piernik
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1513 J / 357 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 79,3 g
w tym cukry: 37,7 g
Błonnik: 5,7 g
Białko: 4,6 g
Sól: 1,3 g

PRZYGOTUJ: 

500 g Mieszanki piernikowej
3 średnie jaja,160 ml oleju, 35 ml wody, 150 g marmolady lub powideł śliwkowych 

PRZYGOTOWANIE CIASTA: 

Połącz wszystkie składniki i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. 

NAKŁADANIE DO FORMY: 

Formę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy do połowy jej wysokości. 

PIECZENIE: 

Wstaw formę do gorącego piekarnika na środkowy poziom (180 oC) góra-dół, a nastepnie piecz 40 minut do suchego patyczka. 

DEKOROWANIE: 

Upieczone ciasto wyjmij z formy. Po wystygnięciu udekoruj według uznania.