Używając mieszanki „Muffiny czekoladowe” w łatwy sposób upieczesz pyszne, pachnące czekoladą ciasto.
Do mieszanki należy dodać jedynie jaja, olej i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszne muffiny lub ciasto czekoladowe.
Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura pieczenia gwarantują, że ciasto, który wyjmiesz z piekarnika będzie wilgotne, idealnie wypieczone i pyszne. Mieszankę wyróżnia unikatowy smak i aromat.
Ciasto łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa: Hotelach, restauracjach oraz w kuchniach Małej Gastronomii.
Skład: cukier; mąka pszenna; błonniki: owsiany, kakaowy; skrobia modyfikowana; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu; skrobia pszenna; czekolada (2%); substancja słodząca E420; serwatka w proszku (z mleka); gluten pszenny; substancja spulchniająca E500; sól; emulgatory: E475, E471, E481; stabilizator E450i; aromat.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.