ok. 35 min.
Czas przygotowania
357 kcal
Ilość kalorii
4
Liczba porcji

Używając mieszanki „Muffiny czekoladowe” w łatwy sposób upieczesz pyszne, pachnące czekoladą ciasto.
Do mieszanki należy dodać jedynie jaja, olej i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszne muffiny lub ciasto czekoladowe.
Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura pieczenia gwarantują, że ciasto, który wyjmiesz z piekarnika będzie wilgotne, idealnie wypieczone i pyszne. Mieszankę wyróżnia unikatowy smak i aromat.

Ciasto łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.

Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa: Hotelach, restauracjach oraz w kuchniach Małej Gastronomii.

Skład: cukier; mąka pszenna; błonniki: owsiany, kakaowy; skrobia modyfikowana; kakao o obniżonej zawartości tłuszczu; skrobia pszenna; czekolada (2%); substancja słodząca E420; serwatka w proszku (z mleka); gluten pszenny; substancja spulchniająca E500; sól; emulgatory: E475, E471, E481; stabilizator E450i; aromat. 

Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.

  • Muffiny czekoladowe
  • Muffiny czekoladowe
  • Muffiny czekoladowe
  • Muffiny czekoladowe
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1511 J / 357 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 76,8 g
w tym cukry: 43,4 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 5,8 g
Sól: 1,3 g

PRZYGOTUJ: 

  • 500 g mieszanki Muffiny Czekoladowe
  • 2 średnie jaja
  • 250 ml oleju
  • 150 ml wody
  • papilotki do muffin

PRZYGOTOWANIE CIASTA: 
Połącz wszystkie składniki i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. 

NAKŁADANIE DO FORMY: 
Mase wyłóż do papilotek umieszczonych w formie na muffiny.

PIECZENIE: 
Wstaw formę do gorącego piekarnika na środkowy poziom (18ºC) góra-dół, a nastepnie piecz około 25 minut do suchego patyczka. 

DEKOROWANIE: 
Wystudzone muffiny wyjmij z formy i udekoruj według uznania.