Używając mieszanki „Grainstick” w łatwy sposób upieczesz pyszny, pachnący chleb z chrupiącą skórką. Do mieszanki należy dodać jedynie drożdże i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszny chleb.
Odpowiednio dobrane składniki, czas wyrastania oraz temperatura pieczenia gwarantują, że bochenek chleba, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczony i pyszny.
W składzie chleba jest zawarty słonecznik, siemię lniane, płatki żytnie i owsiane. Mieszanka charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika.
Chleb łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HeReCa i półprofesjonalnych kuchniach pensjonatów.
Skład: Mąka PSZENNA (49,9%); płatki OWSIANE (15,4%); ziarno siemienia lnianego (11,6%); ziarno słonecznika (9%); kiełki ŻYTNIE zesłodowane; błonniki w tym błonnik PSZENNY; sól; częściowo odtłuszczone siemię lniane w proszku; środek do przetwarzania mąki: enzymy (oksydaza glukozowa, alfa-amylasa, hemicelulaza).
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.