ok. 60 min.
Czas przygotowania
337 kcal
Ilość kalorii
4
Liczba porcji

Używając mieszanki „pancakes” w łatwy sposób usmażysz pyszne, mięciutkie pancakes z apetycznie przyrumienione.

Do mieszanki należy dodać jajka, olej i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie przygotować ciasto do smażenia pancaków.
Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura smażenia gwarantują, że pancakes, który zdejmiesz z patelni będą idealnie usmażone i pyszne.

Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa.

Skład: Mąka PSZENNA, cukier, błonnik PSZENNY (bezglutenowy), aromat waniliowy, substancje spulchniające: E450 (i), E500 (ii)

Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1427 J / 337 kcal
Tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
Węglowodany: 71,1 g
w tym cukry: 40,0 g
Białko: 4,3g
Sól: 0,9 g
PRZYGOTUJ:
  • 170 g mieszanki do pancakes
  • 1 jajko
  • 215 ml mleka
  • 2 łyżki oleju
KROK 1
Mieszankę do pancakes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: jajko, mleko, olej (wszystkie w temp. pokojowej).
Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników i odstaw na ok. 15 minut.
 
KROK 2
Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnie (bez dodatkowego tłuszczu), nakładaj łyżką ciasto formując pancakes.
Smaż na średniej mocy/ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną).
Przewracaj pancakes przy użyciu płaskiej, szerokiej łopatki.