Używając mieszanki „Chleb ziemniaczany” w łatwy sposób upieczesz pyszny pachnący chleb z chrupiącą skórką. Do mieszanki należy dodać jedynie drożdże i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszny chleb.
Odpowiednio dobrane składniki, czas wyrastania oraz temperatura pieczenia gwarantują, że bochenek chleba, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczony i pyszny.
Chleb uzyskuje delikatny i aromatyczny miękisz o charakterystycznej strukturze dzięki dodatkowi grysika ziemniaczanego.
Chleb łatwo się kroi, długo zachowuje świeżość. Doskonale sprawdza się jako pieczywo do kanapek.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa oraz półprofesjonalnych kuchniach niewielkich pensjonatów.
Skład: mąki: PSZENNA (71,5%), ŻYTNIA (6,6%); grysik ziemniaczany (14,9%); częściowo odtłuszczone siemię lniane w proszku; błonnik PSZENNY; sól; emulgator E472e; środek do przetwarzania mąki: E300, enzymy: ksylanaza, alfa-amylaza, celulaza, transglutaminaza, amylaza maltogenna.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.