Używając mieszanki „Chleb ze słodem” w łatwy sposób upieczesz pyszny, pachnący chleb z chrupiącą skórką. Do mieszanki należy dodać jedynie drożdże i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania.
Odpowiednio dobrane składniki, czas wyrastania oraz temperatura pieczenia gwarantują, że bochenek chleba, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczony i pyszny.
Słód nada mu przyjemny i apetyczny zlocisty kolor. Naturalnie przyciemniona chrupiaca skórka bochenka chleba zapewnia wyjątkowy wyglad.
Chleb łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa i półprofesjonalnych kuchniach pensjonatów.
Skład: mąki: PSZENNA (67,6%), ŻYTNIA (10%); słonecznik; siemię lniane; cukier; sól; stabilizator E412; zakwas ŻYTNI (mielone pełne ziarno ŻYTA, kultury starterowe; fermentowany słód ŻYTNI (ŻYTO, woda) (0,93%); emulgator E472e; środki do przetwarzania mąki: E300, enzymy: ksylanaza, alfa-amylaza, celulaza, transglutaminaza, amylaza maltogenna.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.