Używając mieszanki „Chleb Gladiator” w łatwy sposób upieczesz pyszny, pachnący chleb z chrupiącą skórką. Chleb jest bogaty w dużą ilość ziaren i błonnik.
Do mieszanki należy dodać jedynie drożdże i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec domowy chleb.
Odpowiednio dobrane składniki, czas wyrastania oraz temperatura pieczenia gwarantują, że bochenek chleba, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczony i pyszny. Siemię lniane dodane do mieszanki stanowi dodatkowe źródło kwasów Omega.
Chleb łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w warunkach domowych oraz do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa lub półprofesjonalnych kuchniach pensjonatów.
Skład: mąki: PSZENNA (46,6%), ŻYTNIA (15%); ziarno siemienia lnianego; nasiona słonecznika; błonniki (w tym PSZENNY); serwatka w proszku (z MLEKA); gluten PSZENNY; częściowo odtłuszczone siemię lniane w proszku; sól; skrobia PSZENNA; zakwas ŻYTNI suchy (mielone pełne ziarno ŻYTA, kultury starterowe); słód JĘCZMIENNY karmelowy; środki do przetwarzania mąki: E300, preparat enzymatyczny (mąka PSZENNA, alfa amylaza, ksylanaza, maltodekstryna, olej słonecznikowy), ksylanaza (zawiera mąkę PSZENNĄ), lipaza (zawiera mąkę PSZENNĄ), alfa amylaza (zawiera mąkę PSZENNĄ), oksydaza glukozowa (zawiera mąkę PSZENNĄ).
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.