Używając mieszanki „Chleb 3 błonniki” w łatwy sposób upieczesz pyszny, pachnący chleb. Uzyska on chrupiącą, złocistą skórkę i delikatny miękisz o naturalnej świeżości.
Do mieszanki należy dodać jedynie drożdże i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec domowy chleb. Odpowiednio dobrane składniki, czas wyrastania oraz temperatura pieczenia gwarantują, że bochenek chleba, który wyjmiesz z piekarnika będzie idealnie wypieczony i pyszny.
Mieszankę wyróżnia duża zawartość błonnika, a także unikatowy smak i aromat.
Chleb łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w warunkach domowych oraz do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa lub niewielkich kuchniach pensjonatów
Skład: mąki: PSZENNA (63,4%), ŻYTNIA (15,8%); ziarno słonecznika; błonniki (5,52%): OWSIANY, jabłkowy, grochowy; ziarno siemienia lnianego; sól; zakwas ŻYTNI (mielone pełne ziarno ŻYTA, kultury starterowe); substancja zagęszczajaca E412; emulgator E472e; środki do przetwarzania mąki: E300, enzymy: hemicelulaza, lipaza, oksydaza glukozowa, alfa-amylaza.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.