Używając mieszanki „Babka Cytrynka” w łatwy sposób upieczesz pyszne, pachnące świeżymi cytrynami ciasto.
Do mieszanki należy dodać jedynie jaja, olej i wodę oraz trzymać się prostej instrukcji przygotowania, aby samodzielnie upiec pyszną domową babkę cytrynową. Odpowiednio dobrane składniki oraz temperatura pieczenia gwarantują, że ciasto, który wyjmiesz z piekarnika będzie wilgotne, idealnie wypieczone i pyszne. Mieszankę wyróżnia unikatowy smak i aromat.
Ciasto łatwo się kroi oraz długo zachowuje świeżość.
Mieszanka idealnie nadaje się do użycia w profesjonalnych kuchniach HoReCa: Hotelach, restauracjach oraz w kuchniach Małej Gastronomii.
Skład: Mąka PSZENNA; cukier; skrobia, emulgatory: E475, E471; skrobia pszenna; skrobia modyfikowana; aromaty; substancje spulchniające: E450, E500; błonnik pszenny; sól; stabilizator E415; barwnik E160a.
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.